Kezdőlap

Álláslehetőség

Porzsákok
Tisztító szerek

Futárszolgálat


Kezdőlap
Szolgáltatásaink
Jogi információk
Hogyan működik? (dióhéjban)
Tippek, tanácsok
Bemutatkozás
Kapcsolatfelvétel
Online felhasználók
Papír porzsákok, mikroszűrők Nyomtatás E-mail

Papír porzsákok, mikroszűrők:       

 

A korszerű háztartásigép-gyártásban ma már elengedhetetlen szempont az egészség-, és a környezetvédelem is. Ezeket a célokat szolgálják a papír porzsákos vagy a porzsák nélküli, ciklon porszívók....

melyek választás szerint kaphatók mikroszűrőkkel, vagy a jóval tisztább levegőt kibocsátó atkaszűrőkkel.

A régi vászonzsákos porszívók ugyan felszívták a port, de az apróbb porszemeket -melyek nem akadtak fenn a vászonzsák pórusain- visszakeverték a levegőbe. A papír porzsákok mikroszkopikus pórusain jóval kisebb porszemek is csapdába esnek, így nagyobb a szűrési hatékonyságuk. Ennek megfelelően elterjedtebbek a papír porzsákos porszívók, de tapasztalatunk szerint nem mindegy, hogy milyen minőségű porzsákot használunk! A gyenge minőségű zsákok több port engednek át, hamar kihasadnak, és tönkreteszik a motort.

 A ciklon porszívók nem rendelkeznek porzsákkal (lásd újdonságok). Ezeknél a por a centrifugális erő elvén kicsapódik egy tartályba, a tartály kivezetésénél pedig egy mikroszűrő csapdába ejti a legkisebb porszemeket, poratkákat is. 

A legújabb  mikroszűrők (atkás) nemcsak a port távolítják el, de a levegőt is tisztítják!                                                                            

A készülékgyártók a porszívó motorok hosszú élettartamát kizárólag az általuk előírt papír porzsákokkal és szűrőkkel szavatolják.