Kezdőlap

Álláslehetőség

Porzsákok
Tisztító szerek

Futárszolgálat


Kezdőlap
Szolgáltatásaink
Jogi információk
Hogyan működik? (dióhéjban)
Tippek, tanácsok
Bemutatkozás
Kapcsolatfelvétel
Online felhasználók
Kerámialapok gondozása Nyomtatás E-mail

Kerámialapok gondozása:

Kerámialapos főzőfelületek megóvása érdekében egy-két gyakorlati tanáccsal szeretném segíteni Önöket.

 

Erős elszennyeződéskor vagy ráégett ételmaradék esetén a legjobb, ha az üvegtisztító eszközt(kerámialap kaparót) használja.

Ez alkalmas a friss szennyeződésnek forró felületről való eltávolítására. Vigyázzon arra, hogy a penge nagyon éles, nem megfelelő használat esetén (ha nem fekszik fel teljes terjedelmében a penge a kerámialapra) megsértheti a felületet. Az elhasználódott pengét cserélje ki. A főzőlap keretét nem szabad a pengével kaparni. Minden használat után húzza vissza a pengét. Minden használat után tisztítsa meg a főzőlapot, a legjobb, ha még kéz meleg állapotban végzi el. Utána nedvesen mossa le és egy tiszta ruhával, törölje szárazra. Majd egy tisztító- és ápolószert kenjen fel és ekkor egy csillogó, szennytaszító filmréteg alakul ki, amely megkönnyíti a legközelebbi tisztítást. Ehhez ajánljuk különböző pasztákat, melyek Ügyfélszolgálatunkon szerezhető be.

 

 

Így kerülheti el a főzőfelület sérüléseit:

- Ne használja a főzőlapot konyhai rakodófelületként. Só, cukor és rizsszemek vagy homokszemcsék, melyek zöldség- vagy salátatisztításkor fordulhatnak elő, megkarcolhatják a felületet!

- Ügyeljen arra, hogy kemény vagy hegyes tárgy ne essen a felületre!

- Ne tegyen forró edényt a szenzorfelületre vagy a főzőlap keretére!

- Egyenetlen vagy sérült aljjal rendelkező edény és serpenyő a főzőlap felületét megkarcolja!

- Ne használjon karcolódást, okozó tisztítószivacsot, súrolószert és kémiailag agresszív szert, sütőtisztítót vagy folteltávolítót!

- Kerülje el, hogy só vagy cukorszemcsék ráégjenek a kerámialapra, mert ez a felületen kagylós felpattogzódást eredményezhet!

 

Elszíneződések:

Fémesen csillogó elszíneződések az edényaljának lecsiszolódásából vagy a nem megfelelő tisztítószer alkalmazásából adódhatnak. Az idejében el nem távolított ételmaradék is okozhatja. Ezek csak fáradtságos munkával távolíthatók el, pl. nemesacél mosogatótálca

tisztítására alkalmas szerrel. Enyhe elszíneződés vagy vízkőlerakódás esetén a főzőfelületet ecettel vagy citrommal (a főzőlapkeretén nem szabad használni) tisztítsa meg.

 

A főzőlap kerete:

A legjobb, ha langyos mosogatószeres vízzel tisztítja meg. Ne használjon éles vagy karcolódást, okozó szert, kerámialap kaparót. Ecet- és citromtartalmú szereket azonnal távolítsa el, egy nedves ruhával törölje le.