Kezdőlap arrow Hogyan működik? (dióhéjban) arrow Mikrohullámú sütők működése.

Álláslehetőség

Porzsákok
Tisztító szerek

Futárszolgálat


Kezdőlap
Szolgáltatásaink
Jogi információk
Hogyan működik? (dióhéjban)
Tippek, tanácsok
Bemutatkozás
Kapcsolatfelvétel
Online felhasználók
Jelenleg 1 vendég olvas minket
Mikrohullámú sütők működése. Nyomtatás E-mail

A mikrohullámú sütők működése.

 

A mikrohullámú sütőkben az étel felmelegedése eltér a hagyományos melegítési formáktól, itt ugyanis nem az edénytől vagy a melegítő felülettől melegszik az étel, hanem a mikrohullámok magában az élelmiszerben hőenergiát hoznak létre.

A mikrohullámokat a készülék lelke, a magnetron állítja elő, mely az antennán, keresztül sugároz a sütőtérbe. A magnetron működéséhez szükséges nagyfeszültséget (kb. 2000V) a nagyfesztranszformátor hozza létre.

 

            

 Magnetron

 

Használata is eltér a többi sütőétől: nem lehet fém edényeket, fémmel festett vagy díszített poharakat használni a készülékben, működés közben minimum 1 dl folyadéknak kell a sütőtérben lennie, nem lehet üresen bekapcsolni, mert így károsul a készülék.  Bekapcsolás után szinte azonnal elkezd „melegíteni” a sütő nem kell várni a felmelegedésre, viszont nem képes az egyenletes sütésre, ezért általában forgótányéros kivitelben gyártják. A készülék önmagában csak főzésre és melegítésre alkalmas, ezért a gyártók némely modellt felszereltek grill fűtőszállal és cripstállal is.

A mikrohullám az emberi szervezetre is kifejti káros hatását, ezért nem szabad a készüléket sérült ajtóval, sérült vagy leszerelt burkolattal vagy egyéb, a használati útmutatókban leírtaktól eltérő módon, üzemelteti!